Konto Akustik

 

Akustikbehandling och rumsoptimering är ofta sådant som förbises när musikälskare beslutar sig för att skapa ett dedikerat musikrum eller integrera musikanläggningen i hemmiljön. Balansgången har hittills varit svår: flertalet rum som optimerats akustiskt ser ut som rum i en inspelningsstudio där ljudabsorbenter etc inte behöver tilltala estetiskt som en del av rummets dekoration. Vårt val av leverantör föll på Konto Acoustics, ett nordiskt företag, som är unikt utifrån främst ett par skilda anledningar.

För det första: det handlar om rena naturprodukter baserade på torvmossa vilken äger synnerligen utmärkta ljudabsorberande egenskaper. Minst lika viktigt är att deras produkter går att skräddarsy och optimera till vanliga vardagsrum. Med en stor bredd på form och färg och möjlighet att få färgtryck på absorbenterna, är det endast fantasin som sätter begränsningen.

För det andra: företaget har en gedigen referenslista på ett otal prestigefyllda installationer. Man har även anlitat artister att skapa unika konstverk vilka också fungerar som ljudabsorbenter. Konto är ett miljömedvetet val, från naturliga beståndsdelar, för en bekymmersfri akustikbehandling av rum.

Här kan den intresserade se några exempel på konstverk:

https://www.konto.fi/en/product-category/acoustic-art-pieces-and-interior-design-products/

Här är ett mindre axplock av installationer:

https://www.konto.fi/en/category/customer-stories/

Kontakta oss så skapar vi tillsammans en unik lösning för ert rum!

Konto Acoustics